.......................ΜάΑύγουστος 2018... ..........................Σελίδες προβληματισμού πολιτών της Ανατολικής Αττικής............................

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη... Νίκος Μπελογιάννης

................Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση...

"η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια συμφωνία γενικά. έχει ανάγκη από μια έξοδο από τα αδιέξοδα των μνημονίων, από μια σύνθετη πολιτική διεξόδου και αναγέννησης σε όλους τους τομείς, παραγωγικής και πνευματικής – κοινωνικής, εθνικής ανασυγκρότησης, που δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τους όρκους πίστης στις συνθήκες της ε.ε., χωρίς έναν σταθερό προσανατολισμό για μια νέα θέση της χώρας στον γεωπολιτικό άξονα. [ο δρόμος της αριστεράς]

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΑΝΥΠΑΚΟΗ στον νεοφιλελευθερισμό

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΑΝΥΠΑΚΟΗ στον νεοφιλελευθερισμό
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΑΝΥΠΑΚΟΗ στον νεοφιλελευθερισμό

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Κατάφεραν τελικά να υπερισχύσει στο ΣΥΡΙΖΑ η δεξιά ρεφορμιστική πτέρυγα



Kostas Bouras




Περασα μια περιοδο απογοητευσης και αναστοχασμου, πολιτικα ενοω. Το 1914 και ενω ειχε καταρευσει σε συντριμια ατακτως ειρημενα η Β Διεθνης ως επιρεια του εθνοπατριωτισμου καθε τμηματος της,συνηλθαν σε ενα χωριο της Ελβετιας οι επαναστατες διεθνιστες οι οποιοι καταφεραν να γεμισουν ενα βαγονι τρενου,στο χωριο Τσιμερλβαντ. Κι ομως μετα 3 χρονια ειχαμε την νικηφορα Επανασταση στην Ρωσια. Ειμαι 45 χρονια στην αριστερα και 42 στην αντικαπιταλιστικη διεθνιστικη αριστερα. 
Την προηγουμενη περιοδο δωσαμε μια μεγαλη μαχη μεσα και δια του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνηση της αριστερας. Ειμαι περηφανος για την μαχη που δώσαμε και μεσα στον ΣΥΡΙΖΑ,εναντια στον δεξιο ρεφορμισμο και εξω στην κοινωνια για την νικη των δυναμεων της αριστερας. Η ΔΕΑ και αλλες δυναμεις διεθνοαντικαπιταλιστικες δωσαμε μεγαλη μαχη για να μην επικρατησουν οι ιδεες του δεξιου ρεφορμισμου.Η αστικη ταξη με τους πολιτικους της εκπροσώπους την σοσιαλδημοκρατια εγκαιρα καταλαβε οτι υπηρχε μεγαλος κινδυνος να μαζικοποιηθει ο ΣΥΡΙΖΑ και ετσι ηλθαν δειλα στην αρχη μαζικα στην πορεια να ενισχυσουν και να καταφερουν τελικα να υπερισχυσει η δεξια ρεφορμιστικη πτερυγα.
Ακομη και οταν η ηγετικη δεξια ηγεσια επελεξε τον ακροδεξιο εταιρο στην κυβερνηση και τον δεξιο προεδρο της Δημοκρατιας σωστα επιλεξαμε να διαφωνησουμε ανοικτα αλλα να παραμεινουμε.Στην συνεχεια και ενω η κυβερνηση πελεγωδρομουσε ολο και ποιο δεξια,καναμε ανοικτες πολιτικες εκδηλωσεις σε ολη την Ελλαδα με συνθημα πολεμο τωρα με τους δανειστες.
Ηταν μαζικες αυτες οι εκδηλωσεις. Εδω στην Μεσσηνια πρωτοτυπησαμε και καναμε ανοικτη εκληση μεσω των τοπικων ΜΜΕ για την εκδηλωση μας και ειχαμε παρα πολυ κοσμο.Δωσαμε μεγαλη μαχη για το ΟΧΙ στο δημοψηφισμα και ηταν η πρωτη μαχη που δωσαμε μαζυ με το ΑΡ εδω στην Μεσσηνια.Δυστυχως αμεσως μετα ειχαμε την οριστικη στροφη του ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ.Νομιζω οτι εδω οι συνεταιροι μας στην ΑΠ καναν ενα σημαντικο λαθος με την δηλωση του Λαφαζανη οτι μενουμε στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν ψηφιζουμε το μνημονιο.
Αυτη την θεση την πληρωσαμε δικαιως στις εκλογες του Σεπτεβρη. Η Δυσσπιστια φανηκε οτι πανω απο 200χιλ ψηφοφοροι που εγκαταλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ προτιμησαν την αποχη απο την ΛΑΕ.Σωστα δωσαμε την μαχη αλλα την χασαμε τον πολεμο ομως δεν τον χασαμε,εχουμε πολυ δρομο.Ανασυνταξη τωρα και ενοτητα με ενιαιο μεταβατικο προγραμμα της αριστερας αυτη ειναι η λυση και οχι εθνοπατριωτισμοι της αριστερας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου